Archief

Dictee vol Westlandse woorden

De 30-jarige Rotaryclub Westland Polanen viert op 9 april in de Naaldwijkse bibliotheek zijn verjaardag met het Groot Westland Dictee. Het wordt een Nederlands dictee, niet in Westlands dialect, maar wel vol typisch Westlandse woorden. De tekst wordt gebaseerd op Westlandse gebeurtenissen, personen en plaatsen.



In ieder geval nemen teams van Bekende Westlanders en teams uit de wereld van cultuur, religie en sport deel. Hen is gevraagd hun deelname te laten sponsoren. Daarnaast is er plaats voor zo'n 40 taalminnende Westlanders, die op persoonlijke titel kunnen inschrijven. Een goede-doel-bijdrage van deze deelnemers is 10 euro. Aanmelden kan via www.rotary.nl/westlandpolanen.



De opbrengst gaat naar het voorleesproject van de bibliotheek, de Voorleesvisite. Dit project heeft als doel om de taalachterstand van kinderen van 2 tot 10 jaar te verkleinen. Hiervoor komt er elke week bij het gezin thuis een vrijwilliger voorlezen.



Het is niet voor het eerst dat er een Westlands dictee wordt gehouden. In 1999 werd die gehouden in De Brug in 's-Gravenzande en werd voorgelezen door Danielle Overgaag. Wie op 9 april de tekst voorleest, is nog niet bekend.