Zaterdagvoetbal: Sportclub Monster verrast koploper

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft na de trainerswissel drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen GVVV. Op sportpark Panhuis in Veenendaal werd Vincent van den Berg in de tweede helft matchwinner voor de tricolores. Door de 1-0 overwinning heeft Excelsior Maassluis de laatste plaats overgedragen aan Ajax.

Hoofdklasse B

De druiven waren zuur voor FC 's-Gravenzande. Op het Juliana sportpark leek de thuisploeg op een 1-0 overwinning af te stevenen tegen XerxesDZB, echter in de slotminuut van de blessuretijd kwamen de bezoekers via een strafschop alsnog langszij. FC 's-Gravenzande blijft hekkensluiter.

In Amsterdam behaalde HVC'10 de derde overwinning op rij en lijkt zich langzaam veilig te spelen als debutant. Bij HVC'10 scoorde Robin van den Bos de enige treffer in het duel tegen HBOK.

VDL is weer dichterbij koploper BVCB gekomen. In Maasluis won VDL met 2-1 van CWO. De verrassing kwam van sportclub Monster dat koploper BVCB vloerde. Bij de fusieclub werd Jordi van Manen de matchwinner. VDL heeft nu twee punten achterstand op de koploper. Sportclub Monster staat nu op een tiende plaats en krijgt Lyra in het vizier.

De streekderby tussen Westlandia en Lyra eindigde in een overwinning voor de Naaldwijkse ploeg. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 4-2 en staat op een twaalfde plaats. Lyra staat op een negende plaats, maar komt langzamerhand in de problemen. Spits Jack Binnendijk speelt komend seizoen voor HVC '10, dit is net voor dit weekend definitief geworden. Volgens Binnendijk is hij door de Hoekse club benaderd.

MVV'27 heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Vitesse Delft. Op sportpark De Commandeur eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. MVV'27 staat op een dertiende plaats.

Quintus heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de wedstrijd tegen KMD. De Heulse ploeg kwam wel voor rust op een 1-0 voorsprong, maar zag in de tweede helft KMD binnen drie minuten de winst naar zich toetrekken. KMD won met 2-1 en heeft nu elf punten voorsprong op runner-up Houtwijk. Quintus staat op plaats negen.

Naaldwijk en Honselersdijk leden beiden een minimale nederlaag. Naaldwijk verloor voor de derde keer op rij. In Scheveningen was Duindorp met 1-0 te sterk. In Loosduinen verloor Honselersdijk met 1-0 van GDA. Naaldwijk staat op plaats vijf. Honselersdijk is elfde.

Vierde klasse D

In de top van deze klasse heeft de top twee geen fout gemaakt. Koploper Verburch haalde uit bij Hercules en won met 5-0. Nummer twee Te Werve versloeg MSV'71 met 2-0, dat op plaats zeven staat.

Maasdijk haalde aan de Lange Kruisweg uit tegen HPSV. Door de 7-2 overwinning blijft Maasdijk nummer drie op de ranglijst en houdt PGS/Vogel en Loosduinen achter zich.