Zaalhandbal dames: Verburch wint ruim

Virto/Quintus heeft aan de verre uitwedstrijd tegen Vlug en Lening in Geleen twee punten overgehouden. In sportcentrum Glanerbrook won de Heulse ploeg met 28-25 en nam daarmee revanche op de nederlaag in de reguliere competitie. De ruststand was14-13 voor de bezoekers uit Kwintsheul. Quintus staat inmiddels gewoon weer als nummer drie geklasseerd.

Trainer/coach Alex Curescu was trots op zijn ploeg ,want hij zag zijn ploeg niet alleen de wedstrijd winnen, maar ook mentaal een forse stap maken. De Heulse oefenmeester had in de laatste tien minuten van de wedstrijd geen wisselmogelijkheden meer. Het drukke programma van de laatste weken had zijn tol geëist bij diverse speelsters. Quintus keek in de eerste minuten tegen een achterstand aan, maar nam na ruim acht minuten de controle van de wedstrijd over.

In de beslissende fase van de wedstrijd dunde de selectie uit. In de laatste tien minuten had Quintus vier speelsters in het veld staan en keek het tegen één doelpunt achterstand aan. Na de terugkeer van twee tijdstraffen en geen wissel mogelijkheden meer knokte Quintus zich terug. Nadat Quintus langszij kwam bij Vlug en Lenig brak het verzet bij de thuisploeg en kon de Heulse ploeg de eerste overwinning in de kampioenscompetitie bijschrijven.

Veneco/VELO speelde tegen Bentelo twee verschillende helften. Na de eerste helft keek de Wateringse promovendus tegen een 17-8 achterstand aan. Na de rust kantelde de wedstrijd en kwam Bentelo nog met de schrik vrij. Bentelo won uiteindelijk met 33-29 en wist een negatieve reeks van vier nederlagen op rij te stoppen. VELO wacht al weer acht wedstrijden op een overwinning.

Verburch heeft twee belangrijke punten behaald in de strijd om lijfsbehoud. De Poeldijkse ploeg won in de Jan van der Valk voor de derde keer in eigen huis. Tegenstander E&A uit Arnhem werd resoluut aan de kant geschoven. Na een 15-10 voorsprong bij rust won Verburch met 30-23. Verburch blijft samen met Leudal en Internos strijden om twee degradatieplaatsen en één veilige plaats. In de resterende wedstrijd ontmoet Verburch nog twee subtoppers (Gemini en Iason) en twee ploegen uit de onderste regionen (Hellas 2 en Internos). De Poelijkse ploeg heeft nog alle kans op handhaving en dat zou een prima prestatie zijn.

Schipluiden incasseerde de tweede nederlaag op rij en dat is wennen in Midden-Delfland. Het was de tweede topper op rij. In de Hertogshal in Rijpwetering wees halverwege de wedstrijd tegen ROAC niets op een nederlaag voor Schipluiden. De bezoekers hadden en 11-5 voorsprong genomen. Na de pauze ging alles verkeerd. Schipuiden nam het te gemakkelijk op en bij ROAC lukte alles. De thuisploeg ging met een 20-19 overwinning aan de haal.

Door dit resultaat lijkt WHC definitief op weg naar het kampioenschap. De achterstand van Schipluiden op de koploper bedraagt met nog vier wedstrijden te gaan vier punten.

WHC nam in eigen huis revanche op de reserves van WPK/Westlandia. In de heenwedstrijd van het seizoen verloor de koploper verrassend in Naaldwijk. Nu liet Wings Hermes Combinatie zich niet nogmaals verrassen. In Loosduinen leidde de thuisploeg met een voorsprong van 16-7 en won met 35-15.