Archief

Westland Verstandig wil geen ingekorte spreektijd

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig is donderdagavond in woede uitgebarsten tijdens overleg tussen de fractievoorzitters in de Westlandse gemeenteraad. Hij reageerde furieus op de suggestie om de spreektijd tijdens vergaderingen te beperken.

De fractievoorzitters waren bijeen om te overleggen over de duur van de raads- en commissievergaderingen. Een mogelijkheid zou zijn om al 's middags te beginnen met vergaderen. Een andere mogelijkheid zou het beperken van spreektijd kunnen zijn. En dat laatste viel bij Westland Verstandig in verkeerde aarde.

Duijsens liet weten, dat "desnoods de politie er aan te pas mag komen", maar dat hij zich niet de mond laat snoeren. Hij wil alle tijd krijgen om zijn verhaal te doen en zegt zich niet te gaan houden aan een bepaalde spreektijd, mocht die er komen.

Elly van der Wilk van VVD Westland zei dit een belachelijk reactie te vinden. Als er gelimiteerde spreektijd komt, geldt die ook voor Westland Verstandig, aldus Van der Wilk. Burgemeester Van der Tak zal proberen een voorstel te formuleren voor het efficiënt vergaderen van de raad.

Categorieen:
Westland Algemeen