Archief

Westland Culinair wijkt voor Westlandse Cross

Het culinaire weekend van Kiwanisclub Westland wijkt dit jaar uit naar de maand september. Dit heeft Kiwanis-voorzitter Henk Salome tegen WOS Media gezegd. Oorspronkelijk stond Westland Culinair op de gemeentelijke evenementenlijst voor 19 en 20 juni, maar in dat weekend wordt nu ook de Westland Cross gehouden.

"Vorig jaar vielen we samen met de festiviteiten rond het 10-jarig bestaan van de gemeente en dus ook met de cross. Dat hebben we op de zaterdag wel gemerkt. Als er 10.000 mensen naar de cross gaan, komen ze niet naar het Wilhelminaplein. En we hebben toch ook onze verantwoordelijkheid richting de deelnemende restaurants", aldus Salome.

Westland Culinair is een eetfestijn op het Naaldwijkse Wilhelminaplein. Terwijl er geluisterd wordt naar muzikale optredens, kan genoten worden van de creaties van de koks van deelnemende restaurants. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel dat betrekking heeft op kinderen.

Kiwanis had voor het weekend in juni gekozen, toen het er nog naar uitzag dat de Westlandse Cross geen vergunning zou krijgen. De Westlandse politiek besloot echter anders. Dat noopt tot het uitwijken naar september, zegt Salome, omdat daar nog ruimte op de evenementenkalender is.

Daarbij wordt gedacht aan 4 en 5 september of 11 en 12 september. Kiwanis is in overleg met Cultuurweb Westland of het mogelijk is Westland Culinair te combineren met Podium Westland, dat 5 september wordt gehouden. In de loop van deze maand hopen beide organisaties duidelijkheid daarover te kunnen geven.