Archief

Lunchroom Bijzonder steekt straat over

Lunchroom Bijzonder in De Lier heeft eindelijk een permanente locatie gevonden. Na drie noodgedwongen verhuizingen neemt de lunchroom komende zomer haar intrek in het voormalige pand van Brinkman in de Hoofdstraat. Omdat nu nog gebruik wordt gemaakt van het oude postkantoor, betekent de verhuizing dat de medewerkers alleen de straat schuin hoeven over te steken.

Vrienden van de lunchroom maken het voortzetten van Bijzonder op de nieuwe locatie mogelijk, waarmee een einde komt aan alle onzekerheid. Directeur van Stichting Bijzonder Tineke van den Berg: "We zijn erg blij dat we een permanente locatie gevonden hebben en ons nu weer op een positieve manier op de toekomst kunnen richten. In mei kunnen wij opgelucht ons 10 jarig bestaan vieren!"

Omdat het huidige onderkomen onderdeel is van de herontwikkeling van het Lierse centrum en halverwege dit jaar gesloopt wordt, was een zoektocht naar een nieuw pand noodzakelijk. Naar verwachting kan de lunchroom nog tot juli gebruik maken van de locatie aan Hoofdstraat 8. Bijzonder hoopt rond de BraDeLierweek in augustus het nieuwe pand te kunnen betrekken.

Bijzonder is een lunchroom met een speciaal tintje. In de bediening, aan de kassa en in de keuken werken een tiental medewerkers met een verstandelijke beperking, ondersteund door een team gedreven vrijwilligers. Hierdoor kunnen ze deelnemen aan de maatschappij. In samenwerking met Stichting Ipse de Bruggen zijn deze medewerkers geselecteerd.

Via de broodjesservice van Lunchroom Bijzonder kan men verse lunchgerechten op je werkplek of thuis laten bezorgen in regio Westland en Schipluiden. Lunchroom Bijzonder is op de huidige locatie geopend op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op de nieuwe locatie worden de openingstijden verruimd en is de lunchroom ook iedere zaterdag geopend. Ook kan men er dan terecht voor ontbijt. Op de nieuwe locatie komt tevens een ruimte voor groepslunches, presentaties en andere zakelijke aangelegenheden.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen