Archief

Bewoners Ambachtsweg willen coördinator voor hun vragen

De bewoners van de asbestwijk in Wateringen zijn niet blij met de communicatie vanuit de gemeente Westland over de schoonmaakwerkzaamheden. "Wij krijgen tegenstrijdige berichten", zeggen de bewoners.

Bijna twee maanden na de grote brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen is nog steeds niet al het asbest opgeruimd. Bewoonster Martie Brabander laat weten, dat ze het liefst een coördinator wil hebben. "Iemand bij wie je al je vragen kan neerleggen. Een soort tussenpersoon tussen ons en de gemeente, maar ook iemand die vragen over vergoedingen of verzekeringen kan beantwoorden", zegt zij.

Bewoners hebben het gevoel in een impasse te zitten. Verzekeraars betalen aangewaaide besmetting door asbest niet en de bewoners weten niet wie de kosten voor het opruimen van asbest bijvoorbeeld in de tuinen van de mensen moet vergoeden.

Martie Brabander hoopt in contact te kunnen komen met de mensen die te maken hebben gehad met de vrijgekomen asbest van de grote brand in Roermond in december vorig jaar. Ze hoopt dat die mensen misschien wat dezelfde obstakels hebben gehad, zodat zij raad kunnen geven aan de omwonenden van de Poeldijkseweg in Wateringen.