Archief

Alle lokale taxibedrijven uitgenodigd voor aanbesteding

De gemeente Westland heeft vorig jaar alle lokale taxibedrijven benaderd om deel te nemen aan de aanbesteding voor het taxivervoer van burgemeester en wethouders. Alleen het Naaldwijkse bedrijf De Roo heeft ingeschreven. Navraag bij een van de andere bedrijven leerde wethouder Ouwendijk, dat men de tijd voor de inschrijving (drie weken) te kort vond om een goede offerte te kunnen opstellen.

Dit kwam dinsdagavond naar voren in een rondvraag van CDA-raadslid Jenny Vermeer naar aanleiding van het kort geding dat door De Roo tegen de gemeente is aangepannen. De Roo verloor onlangs de aanbesteding van het Haagse bedrijf Van der Wijst.

De Roo, tot 1 januari jl. de dienstverlener voor dit vervoer, stelde woensdag voor de rechter, dat de gemeente haar eigen aanbestedingseisen niet goed heeft opgevolgd. Mocht de gemeente het vierjarig contract niet alsnog willen gunnen aan De Roo, dan eist dit bedrijf een nieuwe aanbesteding. De gemeente wees die eisen af. Op 18 maart volgt het vonnis van de rechter.