Archief

Aan de Zweth populair tijdens Restaurant Week

Restaurant Aan de Zweth in Schipluiden kan op veel bezoekers rekenen tijdens de Restaurant Week die donderdag van start gaat. Volgens Jeroen van Kesteren van de organisatie van de Restaurant Week is Aan de Zweth razend populair onder Nederlanders.

Al meer dan 165.000 mensen hebben zich aangemeld om buiten de deur te gaan eten tijdens dit evenement. Volgens Van Kesteren hebben de Restaurant Week deelnemers tot nu toe het meest gereserveerd bij Aan de Zweth in Schipluiden, restaurant Parkheuvel in Rotterdam en restaurant Niven in Rijswijk, van Westlander Niven Kunz.

Joris Peters is sinds 8 januari chefkok in het voormalig tweesterrenrestaurant De Zwethheul, dat nu dus Aan de Zweth heet. Mario Ridder, die vóór Peters chefkok in De Zwetheul was, vertrok na negen jaar naar Rotterdam waar hij in het Hilton een restaurant heeft geopend. Nadat dit bekend was geworden, verloor het Schipluidense restaurant zijn twee Michelin-sterren. Maar dit lijkt de bezoekers van de Restaurant Week dus niet te deren.

Meer dan 1000 Nederlandse restaurants doen mee aan de Restaurant Week waarbij gasten voor een klein bedrag kunnen lunchen of dineren bij de beste restaurants van Nederland. Voor een driegangenlunch betalen gasten 22,50 euro en voor een driegangerdiner 27,50 euro.

De Restaurant Week wordt gehouden van 5 tot 15 maart.

Categorieen:
Westland Algemeen