Archief

'Treed op tegen oneigenlijke verhuur'

De raadsfractie Westland Verstandig wil van het college van B en W weten, of de gemeente wat kan gaan doen aan oneigenlijke verhuur van sociale huurwoningen voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

|

Westland Verstandig heeft in dit verband navraag gedaan bij de woningcorporaties Arcade, Vestia en Wonen Wateringen. Bij Vestia blijken volgens de fractie woningen aan de woningvoorraad onttrokken te worden - te weten sociale danwel nagenoeg sociale huurwoningen - om deze te verhuren aan uitzendbureaus die zogeheten MOE-landers in die woningen laten wonen. Arcade en Wonen Wateringen doen dat niet.

De fractie noemt een recent voorbeeld van twee woningen in Honselersdijk. "Vestia beroept zich er op, dat zij daartoe 'de plicht' heeft. Waar die op gebaseerd is, is niet duidelijk", aldus Westland Verstandig.

Zij wil van het college weten, of het van deze praktijk op de hoogte is en of het maatregelen wil treffen om deze oneigenlijke verhuur tegen te gaan. "Uiteraard bestaat er geen probleem met het verhuren van woningen direct aan MOE-landers volgens het geldende woningverdeelsysteem", voegt Westland Verstandig er nog aan toe.