Archief

Oproep Vestia: meld overlast in Opstal

Woningcorporatie Vestia is bekend met de overlast aan de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje in Naaldwijk. Volgens een woordvoerder heeft één bewoner geklaagd. Vestia roept bewoners van de wijk Opstal op om overlast bij haar te melden. Als er meerdere klachten zijn, dan kan de corporatie een dossier opbouwen en samen met de gemeente en de politie de problemen aanpakken.

Dinsdagavond liet de fractie van LPF Westland weten, dat zij klachten had binnenkregen over overlast en een onveilig gevoel in de wijk. Volgens de bewoners is de overlast van de Esdoorn verplaatst naar de rest van de wijk, nadat de overlast in de Esdoorn vorig jaar april fors was aangepakt. Rond de Esdoorn werd destijds een zogeheten zerotolerancebeleid gevoerd tegen de overlast van jongeren. Er werden onder meer camera's opgehangen in de buurt.

LPF wil weten of burgemeester Van der Tak op de hoogte is van de overlast en of hij bereid is iets te doen om de overlast te voorkomen zoals het inzetten van surveillance. Verder vraagt de fractie of de burgemeester Vestia wil aansporen de wijk te voorzien van meer en betere verlichting om de wijk minder aantrekkelijk te maken voor jongeren die overlast plegen.

De politie meldt desgevraagd, dat het nu lijkt mee te vallen met de onrust. "Wij hebben die signalen op dit moment niet, enkele weken geleden speelde het wel meer. De containerbrandjes waaraan gerefereerd wordt, zijn alweer van enkele weken geleden."