Archief

Opnieuw overlast in Opstal in Naaldwijk

Bewoners van de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje in Naaldwijk ervaren de laatste tijd zoveel overlast in de straat dat ze aan de bel hebben getrokken bij de Westlandse LPF-fractie. De partij vraagt de burgemeester of hij extra surveillance wil inzetten in de straten om het gevoel van veiligheid bij de bewoners te herstellen.

Afgelopen weken is er volgens de bewoners een aantal keer brand gesticht vlak bij woningen en afgelopen weekend werden de ruiten van een huis aan de Hyacint ingegooid. Bewoners rond de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje voelen zich niet meer veilig in de straat en hebben een aantal keer bij wooncorporatie Vestia aan de bel getrokken, maar tot nu toe krijgen ze weinig reactie van Vestia.

Volgens de bewoners is de overlast van de Esdoorn verplaatst naar de rest van de wijk toen de overlast in de Esdoorn vorig jaar april fors werd aangepakt. Rond de Esdoorn werd vorig jaar een zerotolerancebeleid gevoerd tegen de overlast van jongeren. Er werden onder andere camera's opgehangen in de buurt.

LPF wil weten of burgemeester Sjaak van der Tak op de hoogte is van de overlast en of hij bereid is iets te doen om de overlast te voorkomen. Verder vraagt de fractie of de burgemeester Vestia wil aansporen de wijk te voorzien van meer en betere verlichting om de wijk minder aantrekkelijk te maken voor jongeren die overlast plegen.