Archief

Westland blij met aanpak schijnconstructies

De gemeente Westland reageert verheugd op de instemming van de Tweede Kamer met de Wet Aanpak Schijnconstructies. De wet zorgt ervoor dat bij het inhuren van arbeidskrachten verdringing, uitbuiting en daarmee oneerlijke concurrentie worden tegengegaan.



De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem ingestemd met het genoemde wetsontwerp van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanaf 1 juli dit jaar zijn constructies waarbij werkgevers manieren bedenken om minder dan het minimumloon te betalen verboden en wordt de opdrachtgever ook aansprakelijk bij misstanden.



In een reactie stelt de gemeente Westland: "Schijnconstructies zorgen voor oneerlijke concurrentie tussen werkgevers en verslechteren de positie van de werknemers en werkzoekenden. Daarom hebben wij er in januari 2013 bij minister Asscher op aangedrongen deze constructies van uitzendbureaus aan banden te leggen."

Wethouder Arne Weverling, die binnen het college van Westland verantwoordelijk is voor arbeidsmigranten, voegt er nog aan toe. "De wet komt qua inhoud in grote lijnen overeen met onze intentie. Belangrijk is, dat werkgevers er mee uit de voeten kunnen. Daarom is het goed dat de wet binnen drie jaar wordt geëvalueerd. Tevens zal na inwerkingtreding een jaarlijkse monitor plaatsvinden, waarmee de uitwerking van de wet in de praktijk tussentijds in kaart wordt gebracht."

Categorieen:
Westland Algemeen