Meeste regioteams doen goede zaken in HV-toernooi

De meeste clubs uit onze regio hebben goede zaken gedaan in de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Op VELO en Maasdijk na, wonnen alle ploegen. Vooral Westlandia (zo.), SC Monster en Quintus zorgden voor hoge scores.

De zondagselectie Westlandia stond bij rust al met 3-0 voor thuis tegen Quick Steps. Na 90 minuten was die stand verdubbeld naar 6-0. Marcel de Bruijn en Anwar Beeldstroo scoorden beiden twee keer. Monster won in eigen huis van Full Speed: 5-0. Diezelfde score bereikte Quintus uit bij Vredenburch.

Ook FC 's-Gravenzande (0-1 bij Graaf Willem II VAC), Lyra (2-1 tegen RKDEO) gaan door naar de tweede ronde. Westlandia (za.) won ook, zij het met moeite. De Naaldwijkers stonden op Sportpark De Hoge Bomen nog met 2-0 voor, drie kwartier later was het 2-2 en moesten er strafschoppen genomen worden. Westlandia nam die uiteindelijk beter (5-3).

VELO liet zich verrassen in Bergschenhoek. De Wateringers gingen daar op bezoek bij derdeklasser BSC'68. Het werd 2-0 voor de thuisploeg, waardoor de eersteklasser nu uit het toernooi ligt. Maasdijk moest in een thuiswedstrijd met 2-5 buigen voor PGS/Vogel.

Verburch kreeg FC Zoetermeer op bezoek. De eindstand was 2-2, waarna er strafschoppen volgden. De Poeldijkers maakten er 4, de Zoetermeerders 3, waardoor Verburch naar de tweede ronde gaat.