Archief

Voorkoming leegstand motief voor lagere huur Dario Fo

Dat Dario Fo nu de helft van de oude huurprijs betaalt voor het gebouw aan de Voorstraat 88 in Poeldijk, heeft vooral te maken met de wens van de gemeente Westland om leegstand te voorkomen. Dat verklaarde wethouder Ouwendijk maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

In de loop van afgelopen jaar is onderzocht, of de Poeldijkse instituten Dario Fo en De Leuningjes konden gaan samenwonen. Het onderzoek daarnaar is destijds op niets uitgelopen. Omdat Dario Fo in haar eentje de huur van Voorstraat 88 niet meer zou kunnen opbrengen, werd door deze cultuuronderneming het contract opgezegd per 15 oktober 2014.

Omdat Dario tegen die tijd geen ander onderdak had, kon met de gemeente Westland een tijdelijk contract worden gesloten voor de periode tot 1 juli dit jaar. Daarbij werd als huurprijs 1.842,30 euro per maand overeengekomen, de helft van de huur die tot 15 oktober voor het pand moest worden betaald.

De fractie van LPF Westland wilde van de wethouder weten, waarom de huur niet in overeenstemming met de marktwaarde is. Waarop Ouwendijk met de verklaring "Voorkomen van leegstand" kwam. Het is volgens hem niet aannemelijk, dat er per 1 juli een verlenging onder dezelfde condities zou kunnen komen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen