Archief

PW: Te veel auto's op Slag Vlugtenburg

De fractie van Progressief Westland wil van het college van B en W weten hoeveel ontheffingen de gemeente heeft verleend om met gemotoriseerd verkeer via Slag Vluchtenburg naar het strand te rijden. De vraag is ingegeven door de klachten die de fractie heeft gekregen over de verkeersveiligheid en geluidsoverlast bij de strandopgang.



Bezoekers moeten hun auto achterlaten op het parkeerterrein aan de Nieuwlandsedijk. "Vanaf het parkeerterrein is het nog zo'n 750 meter naar het strand, het strandpaviljoen en de reddingsbrigadepost. Blijkbaar is die afstand voor veel mensen een probleem. Wij krijgen meldingen van honderden auto's van ouders die voor schoolfeesten bij het strandpaviljoen het slag oprijden om hun kroost te halen en te brengen", aldus fractievoorzitter Ulbe Spaans.



Volgens hem rijden ook touringcars het slag op om hun passagiers af te leveren. De bussen proberen dan te keren en blokkeren daarmee de toegang tot het strand. PW wil daarom weten of er ontheffingen voor busvervoer zijn afgegeven. Ook wil de fractie weten of er een slagboom komt. Verder vraagt de fractie om een meldpunt voor klachten rond strandtenten langs de Westlandse kust.

Categorieen:
Westland Algemeen