Archief

Maassluis: nieuwe regels Bed & Breakfasts

De regelgeving voor Bed & Breakfasts in Maassluis moet worden vernieuwd. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders in de stad.

In het in 2006 opgestelde beleidsdocument staan weinig of geen regels, waaraan de eigenaren zich dienen te houden. Dat moet veranderen van het college. Zo moeten er meer mensen kunnen blijven overnachten, zes, of in het geval van een boerderij tien in plaats van vier. Verder is ook voldoende parkeergelegenheid een vereiste.

Tegelijkertijd moeten er ook strengere regels komen bij het starten van een B&B. Zo zal er, als het aan het college ligt, voortaan eerst een verzoek moeten worden gedaan bij de gemeente. Dat verzoek moet vervolgens worden getoetst aan het geldende bestemmingsplan voor de locatie.

Het college stelt verder dat er van de vier B&B's er maar drie zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Overigens blijkt uit navraag van WOS Media dat er van het lijstje dat de gemeente hanteert, nog maar een B&B actief is. Er is wel een aantal nieuwe B&B's, onder meer aan de Weverskade en in een oude zeesleper.

Categorieen:
Maassluis Algemeen