Archief

Heulse super stapje dichterbij

De nieuwe supermarkt in het centrum van Kwintsheul is weer een stapje dichterbij. AH Koornneef heeft vorige week de bouwvergunning aangevraagd. De gemeente Westland zal de aanvraag volgende week publiceren. Al eerder was de sloopvergunning voor het voormalige gebouw van de Kastanjehof aangevraagd, de plek waar de nieuwe supermarkt moet verrijzen.

De wijziging van het bestemmingsplan voor het Heulse centrum werd al ruim een jaar geleden door de gemeenteraad vastgesteld. Daarom verwonderde het sommige fracties vorige maand, dat er nog steeds geen vergunning was aangevraagd. Volgens wethouder Duijvestijn was dat wel mogelijk geweest, maar wilde Koornneef wachten op de uitkomst van het overleg over de buitenruimte. Duijvestijn benadrukte echter dat de aanvraag eind februari zou worden ingediend.

Begin april zal worden begonnen met de sloop van de oude Kastanjehof, nadat die leeg is opgeleverd. Als de procedure rond de vergunningaanvraag geen vertraging oploopt, kan in juni met de bouw van de nieuwe supermarkt worden begonnen. Naar verwachting kunnen de Heulenaars in maart volgend jaar weer boodschappen in hun eigen dorp doen.

Categorieen:
Westland Algemeen