Zondagvoetbal: Westlandia - Chabab gestaakt

Een aanvankelijk heerlijke voetbalmiddag in Naaldwijk is ontaard in een triest dieptepunt. In de 77e minuut werd Westlandia - FC Chabab bij een 3-1 stand gestaakt.

De uitploeg voelde zich gedurende de hele wedstrijd benadeeld door de arbitrage, die zich enkele malen genoodzaakt zag om spelers met geel te bestraffen wegens commentaar op de leiding. De Amsterdamse bom barstte toen een doelpunt van FC Chabab werd afgekeurd wegens buitenspel. In de ontstane commotie zou onder meer een kopstoot zijn uitgedeeld door de aanvoerder van Chabab. Robin Faber van Westlandia was hiervan het slachtoffer. Ook liet de staf van FC Chabab haar ongenoegen blijken tegenover de assistent-scheidsrechter, waarna scheidrechter Hof niet anders kon dan de wedstrijd staken.

Aan Westlandse kant werd enorm gebaald van de ontstane situatie. Westlandia domineerde de wedstrijd met verzorgd spel en veel kansen. Voor rust benutte Marco van der Knaap een strafschop; na rust deed Steven Olsthoorn hetzelfde. Uiteindelijk verzorgde laatstgenoemde ook de uit prachtig veldspel ontstane 3-0.

VELO heeft een thuiszege door de vingers laten glippen. Tegen Poortugaal werd het 2-2. Voor rust opende Michiel Draaisma de score en tien minuten na rust profiteerde Roderick Meinema van een kapitale fout in de Poortugaalse verdediging. Daarna herstelde de uitploeg zich en werd het alsnog 2-2.

Den Hoorn - Schipluiden eindigde eveneens in een remise. De thuisploeg kwam vlak na rust op voorsprong dankzij Donny Slot. Een kwartier later maakte Tristan Koop gelijk: 1-1.