Zaalhandbal dames: Schipluiden verliest topper

Het verschil tussen Veneco/VELO en WPK/Westlandia blijft na wedstrijddag 24 vier punten in het voordeel van VELO. De Wateringse ploeg leed een nederlaag tegen de reserves van Westfriesland/SEW. Bij een punt of een overwinning was VELO helemaal veilig geweest. De Wateringers beschouwen zich overigens als promovendus veilig gezien het verschil in doelsaldo of Westlandia moet het beroep tegen de uitslag van de wedstrijd tegen Nieuwegein winnen.

Tegen de reserves van Westfriesland/SEW, die zich vorige week veilig speelden, leidde VELO na de eerste helft met 8-7. In de tweede helft had de thuisploeg heel veel moeite om tot score te komen. De bezoekeksters profiteerden hiervan en rondden wel af en gingen met een 17-14 overwinning terug naar Noord-Holland.

De reserves van Virto/Quintus hebben koploper Klink Nijland/Kwiek het vuur aan de schenen gelegd. De bezoekers uit Raalte namen na een spannende wedstrijd een punt mee uit de Van der Voorthal. Voor de Heulse ploeg wederom een gelijkspel in een thuiswedstrijd tegen een kampioenskandidaat. Vorige week eindigde het treffen tegen Borhave in 28-28. De uitwedstrijden tegen de twee kampioenskandidaten werden verloren.

De ruststand was 13-12 in het voordeel van Kwiek. De wedstrijd bleef ook in de tweede helft gelijk op gaan. Quintus nam na 45 minuten spelen zelfs een voorsprong van twee treffers (21-19), maar Kwiek egaliseerde de score en met nog tien minuten te spelen was de tussenstand 21-21. In een hectische slotfase leek Kwiek de overwinning te pakken. Zes minuten voor tijd was de stand 22-24. Quintus herpakte zich en sloot de wedstrijd af met een 24-24 gelijkspel. De Heulse ploeg blijft op een derde plaats staan.

Verburch heeft de uitwedstrijd tegen Dongen niet in winst weten om te zetten. In sporthal De Salamander ging de eerste helft gelijk op. Dongen ging wel met een voorsprong rusten: 15-13. In de tweede helft werd Verburch overlopen door de thuisploeg. Dongen, nummer vier van de ranglijst, won de wedstrijd met 32-22. Verburch is gezakt naar de voorlaatste plaats en heeft één punt achterstand op de veilige tiende plaats.

De topper tussen Schipluiden en WHC is voor de tweede keer dit seizoen een prooi geworden voor Wings Hermes Combinatie. In de Postkogekohal werd WHC de terechte winnaar. Schipluiden opende zenuwachtig en speelde te krampachtig. HWC profiteerde hiervan en leidde na 15 minuten zelfs met 7-1. Schipluiden knokte zich terug in de wedstrijd. Bij rust leidde WHC met 12-8. Na de pauze probeerde Schipluiden het wel, maar WHC hield stand en won gezien de verhoudingen terecht met 21-18. Schipluiden staat nu twee punten achter koploper WHC.

De reserves van Westlandia blijven samen met HWC op een gedeelde tiende plaats staan. Westlandia wist de thuiswedstrijd tegen Saturnus Leiden niet in winst om te zetten. De bezoekers namen halverwege de wedstrijd een 6-12 voorsprong. Na de pauze kwam Westlandia sterk terug en kwam zelfs op gelijke hoogte. Daarna gaf de Naaldwijkse ploeg alsnog de wedstrijd uithanden door te gehaast te spelen. Saturnus Leiden trok de wedstrijd naar zich toe en won met 20-18.