Archief

'Laffe diefstal AED in De Lier'

De Stichting AED Westland is verbolgen over de diefstal van een AED uit een buitenkast in De Lier. De AED, een apparaat dat kan worden ingezet bij een hartstilstand, hing sinds één week aan de achterzijde van Anjer 2, in de steeg langs de Sportlaan.

"Dit vinden wij een erg laffe daad, omdat de AED niet meer kan worden ingezet als deze nodig is, en dat kan levens kosten!", zegt de stichting. Zij wijst er op, dat AED's zeer prijzig zijn en er momenteel geen geld is om een nieuwe aan te schaffen. "Wij zijn afhankelijk van giften en donaties", verklaart het bestuur.

Een dief kan niet veel met de AED, omdat deze een uniek serienummer heeft en in een landelijk netwerk staat geregistreerd. Zodra de AED wordt gestolen, wordt daar melding van gemaakt en kan deze aan de hand van het serienummer worden onderschept bij eventuele verkoop.



De stichting vraagt iedereen om alert te zijn op de AED-kasten. Een AED-kast die onjuist wordt geopend, zal een hoge pieptoon geven met daarbij snel knipperende rode led-verlichting. Mocht het gaan om een hulpverlener die het apparaat wil gebruiken, dan kan de meldkamer van de politie (112) dit snel genoeg zien of nagaan.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen