Archief

Buspassagier 'regelt' extra fietsbeugels in Poeldijk

Het aantal fietsbeugels bij de bushalte 'Dr. Weitjenslaan' aan de Nieuweweg in Poeldijk is aanzienlijk uitgebreid. Hierdoor kunnen daar nu twintig in plaats van acht fietsen gestald worden. Deze ruimschootse verdubbeling is te danken aan het Wateringse gemeenteraadslid Maxim van Ooijen (D66), een fervent buspassagier.

Van Ooijen moest in juni vorig jaar in gebouw De Leuningjes in Poeldijk zijn. Het viel hem bij de bushalte op, dat er veel fietsen - ook nog om half acht 's avonds - tegen de nabije fruitmuur stonden geparkeerd. Het raadslid wendde zich schriftelijk tot wethouder Meijer.

"De afgelopen jaren hebben de bezuinigingen in het openbaar vervoer ertoe geleid, dat met name door de dorpen Honselersdijk en Poeldijk geen buslijn meer rijdt. Inwoners van Poeldijk kunnen uitsluitend nog gebruik maken van de halte Dr. Weitjenslaan, gelegen aan de Nieuweweg. Een halte buiten het dorp noopt veel mensen om met de fiets naar de halte te gaan. Dan is het van belang dat er voldoende fietsenrekken of fietsbeugels aanwezig zijn", startte Van Ooijen zijn betoog.

Het parkeren van fietsen tegen de fruitmuur kon volgens hem nadelig zijn voor de verkeersveiligheid, aangezien de fietsen bij omvallen direct op het fietspad terechtkomen. Hij verzocht de wethouder om bij de provincie om extra fietsbeugels te vragen.



Sindsdien heeft Van Ooijen herhaaldelijk geïnformeerd hoe het er mee stond. "Tot vorige week aan toe", is zijn relaas. Afgelopen vrijdag kreeg hij te horen, dat het aantal fietsbeugels inmiddels is uitgebreid. "Waarschijnlijk is dat al even geleden gebeurd, maar had de provincie de gemeente niet ingelicht", besluit een tevreden Van Ooijen.