Archief

'Geen concurrentie voor reguliere horeca'

Burgemeester Van der Tak beschouwt de (besloten) feestavonden die in de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk worden gehouden, niet als concurrentie voor de reguliere horecabedrijven. Dat zei Van der Tak donderdagavond in antwoord op vragen van Progressief Westland. De vragen waren gesteld naar aanleiding van de huidige reeks van drie feestavonden onder het motto 'Cowboys & Indianen'.

Volgens de burgemeester is voor deze avonden een vergunning verstrekt, omdat het om "een kleinschalige activiteit met een gering risico gaat". Op de vraag van raadslid De Gier (Progressief Westland) wat 'kleinschalig' is, antwoordde Van der Tak, dat het dan gaat om een bezoekersaantal beneden de 600.

Vanwege het ontbreken van een horecavergunning, is er een ontheffing aangevraagd voor het schenken van alcoholhoudende dranken en die ontheffing is verleend. Wel liet Van der Tak blijken, dat er binnen het college van B en W een discussie speelt over horeca-activiteiten op de Olsthoorn Ranch. "Daar moeten wij met z'n allen wel een keer een beslissing over nemen", sprak de burgemeester.

Progressief Westland had ook vragen gesteld over optredens van bands in De Tuinderij in De Lier, het horecagedeelte van Solex Tours. Omdat men daar over een drank- en horecavergunning beschikt, is hier volgens Van der Tak niks mis mee.