Archief

VELO-jeugd op zondag: regioploegen sceptisch

De voetbalclubs uit onze regio hebben hun bedenkingen over de proef van het Wateringse VELO en de KNVB om een aantal jeugdwedstrijden komend halfjaar op zondag te laten spelen. Dit laten diverse bestuursleden desgevraagd aan WOS Media weten.

Van de zestien verenigingen die werden benaderd, gaven slechts zes aan dat zij hun jeugdteams naar VELO zouden sturen om op zondag een competitiewedstrijd te spelen. De rest van de verenigingen ziet dat liever niet gebeuren of heeft daar nog geen mening over. Ook een aantal verenigingen dat zijn 'jawoord' zou geven, heeft mitsen en maren.

Zo geeft een aantal verenigingen aan dat het geen problemen heeft met de veldbezetting op zaterdag. Verder vragen bestuursleden zich af of vrijwilligers en ouders het zien zitten om op zondag actief te zijn voor de jeugd. Sommige bestuurders geven aan dat zij binnen de vereniging hierover nog moeten praten, maar zetten hun vraagtekens bij de pilot van VELO.

De proef is bedoeld om de scheefgroei van het gebruik van de accommodatie op de zaterdag en de zondag te keren. Op zaterdag zijn de kleedkamers en de velden bij VELO overvol, waar er op zondag nog genoeg ruimte is. Dit is het gevolg van de algemene trend bij de senioren om liever op zaterdag te gaan spelen. Aan het einde van dit seizoen gaat het bestuur van VELO de proef evalueren.

Categorieen:
Wateringen Algemeen