Archief

Proef bij VELO: juniorenwedstrijden op zondag

Bij de voetbaltak van het Wateringse VELO wordt komende maand begonnen met een proef om competitiewedstrijden voor B- tot en met F-junioren op zondag te laten spelen. Deze proef geniet de volle (en tevens noodzakelijke) instemming van de KNVB.

De proef is bedoeld om de scheefgroei van het gebruik van de accommodatie op de zaterdag en de zondag te keren. Op zaterdag zijn de kleedkamers en de velden overvol, waar er op zondag nog genoeg ruimte is. Dit is het gevolg van de algemene trend bij de senioren om liever op zaterdag te gaan spelen.

In samenspraak met de KNVB start VELO vanaf 17 januari deze proef, welke tot het einde van het seizoen duurt. Per week worden er vier wedstrijden, van de B- tot en met de F-junioren (jongens en meisjes),verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Ieder team in voornoemde categorie kan daardoor dit seizoen éénmalig op de zondag in plaats van op de zaterdag ingedeeld worden.

Iedere zondag worden er twee wedstrijden gespeeld door B-, C- en D-junioren en twee wedstrijden door E- en F-junioren. De clubs waarvan er teams tegen VELO uit moeten spelen, worden door de KNVB geïnformeerd en zullen aan deze proef hun medewerking moeten geven.

Voordelen: meer ruimte op zaterdag in de kleedkamers en op de velden, op zondag een kleedkamer per team beschikbaar en bijna altijd op kunstgras spelen. Aan het einde van het seizoen zal de proef worden geëvalueerd, met als doel de juiste keuzes voor het seizoen 2015/2016 te kunnen maken, zo meldt het dagelijks bestuur van de Jeugdvoetbal-tak van VELO.

Categorieen:
Wateringen Algemeen