Archief

Vragen over vooruitzicht 'Bijzonder'

Hoe lang kan Lunchroom Bijzonder nog gehuisvest blijven in de huidige locatie aan de Hoofdstraat in De Lier. Dat wil de raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) weten van het college van B en W naar aanleiding van een gesprek met de directrice van de lunchroom.

Op genoemde locatie is nieuwbouw voorzien en het betreffende bestemmingsplan is inmiddels in procedure genomen. Het zal nog wel enige tijd duren, voordat de sloophamer kan gaan zwaaien, maar aan welke termijn moet worden gedacht?

"Kunt u een indicatie geven van de periode dat Lunchroom Bijzonder nog gebruik kan maken van de huidige locatie, zodat zij weet hoeveel tijd er nog resteert om te zoeken naar een nieuwe locatie?", vraagt GBW.



Anders gesteld oppert GBW, dat de gemeente bij het in behandeling nemen van de vergunningaanvraag tot sloop, rekening houdt met de belangen van de lunchroom, mede gelet op het bijzondere karakter ervan het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Overigens zit Bijzonder inmiddels langer op deze locatie dan was voorzien bij de ingebruikname begin augustus 2012. Destijds werd gemeld, dat de gemeente het pand voor een periode van anderhalf jaar aan Bijzonder had verhuurd.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen