Zaalhandal dames: VELO pakt belangrijke punten

Na vier wedstrijden op rij met een nederlaag wist Veneco/VELO een knappe overwinning te behalen tegen United Breda. In eigen sporthal speelde de Wateringse ploeg een perfecte wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend klopte het bij VELO. De opponent uit Breda kon geen antwoord vinden op het spel van de thuisploeg. Alleen in de eerste zeven minuten wisten de bezoekers in het spoor van VELO te blijven (4-3). Daarna liep de thuisploeg langzaam uit en de ruststand was 13-6.

Na de pauze wist VELO de marge te behouden. Na 45 minuten spelen was de stand 18-11. Uiteindelijk won VELO met 23-13. VELO wist door de overwinning twee belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. Het heeft nu vijf punten voorsprong op SEW 2 en Westlandia. Het verschil met hekkensluiter Nieuwegein bedraagt zeven punten.

Verbruch heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen de reserves van Hellas. Met een beetje meer fortuin had de Poeldijkse ploeg twee punten meegenomen uit Den Haag. Trainer Thomas Obbens hield een dubbel gevoel over aan dit duel. Na de eerste helft keek zijn ploeg tegen een 18-13 achterstand aan.

Na de pauze rechtte Verburch haar rug en vocht zich terug in de wedstrijd. Dit ging verbazingwekkend goed, want Verburch leidde vijf minuten met drie treffers verschil. Helaas kon de ploeg de voorsprong niet over de eindstreep trekken en speelde het gelijk met 27-27. Verburch is gedeeld hekkensluiter met Hendriks Graszoden/Leudal. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de tweede wedstrijd na het kerstreces.

Schipluiden heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als gedeeld koploper. Zowel WHC als Schipluiden hebben 18 punten uit 11 wedstrijden. Het doelsaldo van WHC is alleen beter. In de Postkogeko-hal won Schipluiden ruimschoots van de reserves van Fiqas/Aalsmeer. In de eerste helft opende de thuisploeg zeer sterk. Na ruim 10 minuten spelen was de tussenstand 5-0. De ruststand was 13-6 in het voordeel van de thuisploeg. In het tweede bedrijf van de wedstrijd werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Na ruim 45 minuten spelen leidde Schipluiden met 19-8. Schipluiden won uiteindelijk met 26-15 en behaalde hiermee de negende overwinning.

De reserves van WPK/Westlandia konden het laatste thuisduel niet in winst omzetten. In sporthal De Pijl wist DWS met de overwinning aan de haal te gaan. De Schiedamse ploeg stond in de middenmoot met 10 punten uit tien wedstrijden en precies een doelsaldo van "nul". DWS stond bij rust met 11-6 voor. De twee punten werden behaald met een 22-16 overwinning. Westlandia staat samen met HWC op een gedeelde tiende plaats. Beide ploegen zullen strijden om een degradatieplaats en een plaats voor lijfsbehoud.