Archief

Al in april beslissing over krediet gemeentehuis

De Westlandse gemeenteraad moet eerder dan aanvankelijk gedacht een beslissing nemen over het krediet voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Aanvankelijk is door het college gecommuniceerd dat besluitvorming in het najaar van 2015 zou plaatsvinden, maar dat wordt april.

Dit schrijft wethouder Meijer in een notitie aan de raadscommissie Ruimte over de stand van zaken rond de nieuwbouw. Het naar voren halen gebeurt na het inwinnen van jurisch advies. Ook het Rijksvastgoedbedrijf vindt dit noodzakelijk, omdat zonder een positief raadsbesluit over een krediet niet tot gunning kan worden overgegaan.

Momenteel werken drie consortia aan een ontwerp voor de bouw van de twee panden en een plan voor het onderhoud en de dienstverlening. Op basis daarvan kiest de gemeente volgend jaar één consortium, waarmee een overeenkomst wordt afgesloten voor de looptijd van 25 jaar. Als daarna de procedure moet worden ingetrokken vanwege een negatief besluit van de gemeenteraad over het krediet, zou de gemeente veroordeeld kunnen worden tot schadevergoeding wegens onrechtmatig handelen, aldus de wethouder.

Hij wijst er nog eens op dat er tijdens de aanbesteding niet mag worden gecommuniceerd over de plannen of details van die plannen. Daarom zal de communicatie zich vooralsnog toespitsen op de stand van zaken en het proces. Na het afsluiten van het contract zal communicatie over het ontwerp van het winnende consortium plaatsvinden.

Categorieen:
Westland Algemeen