Archief

Profielschets nieuwe burgemeester overgedragen aan Jaap Smit

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft donderdagavond de profielschets van de nieuwe burgemeester voor Maassluis in handen gekregen. Hij kreeg het document uit handen van Sjoerd Kuiper, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Kuiper heeft toegelicht hoe de profielschets tot stand is gekomen. Daarbij gaf hij aan, dat daarin ook de mening van burgers is betrokken, door middel van de uitgevoerde enquête.

Dat er net iets meer dan tweehonderd mensen aan de enquête mee hebben gedaan ziet Smit niet per se als iets negatiefs. Hij legt het juist uit als het uitspreken van vertrouwen richting de gemeenteraad.

Smit vroeg zich af of de nieuwe burgemeester al eerder burgemeester geweest moet zijn en of leeftijd een rol speelt. Kuiper liet daarop weten, dat dit niet uitmaakt. Wel moet de nieuwe burgemeester tekenen voor de volle zes jaar van het burgemeesterschap. "We willen geen jobhopper die Maassluis een paar jaartjes doet," aldus Kuiper. Ook moet het iemand zijn die openbare orde en veiligheid goed in de hand heeft.

De commissaris van de Koning heeft er alle vertrouwen in, dat het proces goed gaat verlopen. Hij kreeg na de vergadering nog een fotoboek over 400 jaar Maassluis mee als presentje.

Categorieen:
Maassluis Algemeen