Archief

Claudia Vis houdt gemeenteraad voor gezien

Claudia Vis (LPF Westland) is klaar met haar lidmaatschap van de Westlandse gemeenteraad. "Na elf jaar politiek wil ik wat anders gaan doen", aldus de Heulse, die vooral genoeg heeft van de sfeer binnen de politieke arena. Zij wordt opgevolgd door Lierenaar Peter Voskamp.

"Het was een leerzame tijd, waarin ik heel veel heb geleerd over het 'politieke spel'. Overigens heb ik me daar nooit erg goed bij gevoeld, want spelletjes speel je in de speeltuin en niet in de politieke arena. Maar blijkbaar hoort dit zo en kun je daar op geen enkele wijze verandering in brengen. Het benoemen is het enige dat je kunt doen."

Ze richt haar kritiek op "fracties die gewoon niet helder nadenken wat het beste is voor Westland, maar hijgerig het college volgen". Ook de burgemeester moet het ontgelden. "Die geeft al jaren aan en wat te gaan doen aan de sfeer in de raad maar vervolgens al jaren niets doet, dat past namelijk niet binnen zijn eigen politieke spel."

Ze heeft ook commentaar op "wethouders die allerlei bijbaantjes en uitjes belangrijker vinden om hun carrière veilig te stellen en niet bezig zijn het Westland beter te maken". Verder zijn volgens haar veel besluiten dichtgetimmerd door de coalitie, "dus geen enkel argument brengt verandering".



"Ik heb afgelopen jaar zoveel moeite gekregen met die sfeer in de Raad en alle politieke spelletjes dat ik op eigen initiatief en uit eigen wil binnen de fractie heb aangegeven te willen stoppen. Overigens zou ik voor de fractie van LPF Westland, de achterban en de sfeer binnen onze eigen fractie nog jaren door willen."

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen