Archief

Streep door Westlandse Cross 2015

Er komt komend jaar geen tweede editie van de Westlandse Cross. De reden: er is in die periode onvoldoende capaciteit bij de politie beschikbaar. Dat heeft burgemeester Van der Tak aan organisatiebureau Experience Express laten weten en ook maandag in een brief aan de gemeenteraad gemeld.

Het evenement stond gepland voor het weekeinde van 20 en 21 juni 2015, opnieuw op het braakliggend terrein van FloraHolland aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Daar werd dit jaar de eerste editie gehouden, met als kapstok het tienjarig bestaan van de gemeente Westland.

Volgens de burgemeester is het evenement dit jaar prima verlopen. Maar de politie-inzet was wel aanzienlijk gedurende de piekbelasting van 10.000 bezoekers. Ook in 2015 zouden de twee avonden naar verwachting circa 10.000 bezoekers per avond trekken.

"Ondanks een prima organisatie geeft de politie te kennen, dat zij onvoldoende capaciteit kan bieden om de openbare orde en veiligheid te waarborgen", stelt Van der Tak in zijn brief aan de gemeenteraad. Extra inzet van particuliere beveiligingsbedrijven kan de openbare orde en veiligheid niet waarborgen, laat hij bij voorbaat weten.

De Westlandse Cross 2015 is het enige evenement waarvoor bij de gemeente een principe-aanvraag is ingediend, dat geen doorgang kan vinden. Overigens tekende de onheilstijding voor Experience Express zich al af in een raadscommissievergadering van 2 oktober jl.