Archief

Dario Fo en Leuningjes niet bij elkaar

Er komt voorlopig geen verhuizing van kunstonderneming Dario Fo en theaterschool Koperen Kees naar sociaal-cultureel centrum de Leuingjes of vice versa. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de twee partijen uit Poeldijk. In beide panden is op dit moment geen ruimte voor de ander.

De besturen van Koperen Kees/Dario Fo en de Leuingjes bezochten vorige maand elkaars pand. In de Leuningjes bleken de kantoorplekken te beperkt en de kelder was niet groot genoeg voor de kleding van de theatergroep. Alleen de repetitieruimten konden eventueel gebruikt worden. Vanwege het grote aantal partijen dat in de Leuningjes gehuisvest wordt, is een verhuizing naar het Dario Fo-pand in de Voorstraat ook uitgesloten.

Voor beide partijen was eventuele samenwerking belangrijk. Koperen Kees/Dario Fo heeft te maken met een subsidiestop en hogere huur, terwijl de Leuningjes wordt geconfronteerd met verenigingen die door het stoppen van de gemeentelijke cultuursubsidies hun huisvestingskosten niet meer kunnen opbrengen.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen