Archief

Zaterdagvoetbal: Verburch wint periodetitel

Topklasse

Excelsior Maassluis is de hekkensluiter van de topklasse bij het ingaan van de winterstop. De tricolores konden het duel tegen Sparta Nijkerk niet winnen. Beide ploegen sloten af met een 2-2 gelijkspel. Ondanks dat Excelsior Maassluis nummer laatst is, heeft het in de resterende 14 wedstrijden de tijd om het vege lijf te redden. Dit is niet onmogelijk aangezien nummer acht Scheveningen een voorsprong heeft van zeven punten.

Hoofdklasse B

De lijdensweg van FC 's-Gravenzande lijkt nog niet ten einde. Op het Julianasportpark verloor de fusieclub met 5-1 van ASWH. Hekkensluiter FC 's-Gravenzande heeft zes punten achterstand op XerxesDZB, dat op een veilige plaats staat.

Eerste klasse B

HVC'10 heeft de eerste nederlaag na drie wedstrijden opgelopen. Swift A. was met maar liefst 5-0 te sterk voor HVC'10, dat zevende staat met vijf punten voorsprong op de eerste p/d plaats.

Tweede klasse C

VDL heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als koploper. VDL versloeg in de (sub)topper CWO met 2-0. Mede-koploper RCL leed in eigen huis verrassend een nederlaag tegen hekkensluiter Die Haghe. De Loosduinse ploeg doet de rode lantaarn over aan sportclub Monster dat in de derby tegen Westlandia niet verder kwam dan 1-1. Westlandia staat twaalfde.

Naast sportclub Monster en Westlandia bevindt MVV'27 zich ook in de gevarenzone. Het lijkt er op dat van MVV'27, nummer negen van de ranglijst, een knip bevindt met de bovenste helft. MVV'27 speelde knap 2-2 tegen streekgenoot Lyra, dat nu vijfde staat.

Derde klasse C

Klein Maar Dapper kan gerust zijn halverwege de competitie. De Wateringse ploeg won met 3-1 van DUNO en heeft nu twaalf punten voorsprong op runner-up GDA.

Honselersdijk heeft geen afstand kunnen nemen van de onderste ploegen. Op sportpark De Strijphorst speelde de thuisploeg met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Duindorp. Honselersdijk staat elfde en dat is een p/d plaats.

Een plaats hoger staat Quintus, dat in Delft verloor van Ariston '80. Het leverde een 3-1 nederlaag. Quintus is in de laatste acht wedstrijden, maar liefst tegen zeven nederlagen aangelopen. Eenmaal wist de Heulse ploeg slechts te winnen.

Naaldwijk komt steeds beter op stoom en is inmiddels terug te vinden op een vijfde plaats. De Naaldwijkers wonnen met 3-1 van TAC'90. Van de laatste acht wedstrijden won Naaldwijk zes keer en verloor het twee maal.

Vierde klasse D

De eerste prijs van het seizoen in deze klasse is een prooi geworden voor Verburch. De Poeldijkse ploeg won aan de Arckelweg met 4-1 van Vredenburch en dat was voldoende om op doelsaldo de eerste periodetitel te winnen.

Maasdijk en mede-koploper Te Werve lieten de toeschouwers genieten van een doelpuntenfestijn. Nadat de rook was opgestegen had Te Werve met een 6-4 overwinning aan het langste eind getrokken. Maasdijk staat derde met vijf punten achterstand op de twee koplopers.

Streekgenoot MSV'71 schreef de vijfde seizoensoverwinning bij. Op eigen veld won MSV'71 met 2-1 van HDV en is terug te vinden op een zevende plaats.