Archief

Genomineerden Sportcoach en -talent Westland 2014

De genomineerden voor de onderscheidingen Sportcoach en Sporttalent van het jaar 2014 van de gemeente Westland zijn bekend. Bij de coaches gaat het tussen Arthur van Dijk van Olympus '70, schaatscoach Jac Orie en Ciraar Slaats van Velo badminton. De genomineerde talenten zijn Twan van der Drift, Sophie van Beek en Juliette Permentier.

Veel atleten die onder Monsternaar Van Dijk trainen, behoren inmiddels tot de regionale top. Orie uit Poeldijk zag bij de Olympische Spelen in Sotsji dit jaar drie van zijn pupillen naar een medaille schaatsen. Slaats werd dit jaar voor de vijfde keer landskampioen met Velo.

Talent Van der Drift uit Wateringen is voor het tweede opeenvolgende jaar genomineerd. Hij werd eerste bij het NK MTB bij de jongens tot en met 13 jaar. Ook behaalde hij de tweede plek op het NK Veldrijden bij de jeugd. Plaatsgenote Van Beek behaalde de eerste plek bij het NK turnen in de eerste divisie. Met die plek promoveerde ze ook naar de eredivisie. De 's-Gravenzandse Permentier ten slotte werd eerste tijdens het NK Squash voor meisjes onder 15 jaar.

De winnaars van de sportprijzen worden op donderdag 18 december bekend gemaakt tijdens het Westlands Sportgala in het Quintus-complex in Kwintsheul. Vanaf vrijdag 19.00 uur tot maandagavond 19.00 uur zijn de genomineerde talenten en coaches te zien op WOS TV.