Archief

Zaterdagvoetbal: MVV'27 en Maasdijk winnen derby

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de degradatiewedstrijd tegen sc Genemuiden een punt overgehouden. De hekkensluiter en de nummer voorlaatst sloten aan de Lavendelstraat af met een 1-1 eindstand. De bezoekers kwamen in het laatste kwartier van de wedstrijd op voorsprong waarna de thuisploeg drie minuten voor tijd langszij kwam. Volgende week gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Hoofdklasse B

De druiven waren zuur voor FC 's-Gravenzande. Op bezoek bij RVVH leek de ploeg een 0-0 gelijkspel weg te halen, echter in de 92ste minuut van de wedstrijd scoorde de thuisploeg alsnog de winnende treffer achter de 's-Gravenzandse doelman. Hiermee kreeg FC 's-Gravenzande te weinig en blijft het hekkensluiter.

Eerste klasse B

HVC'10 heeft een knappe 1-0 overwinning behaald op Haaglandia. Voor de Hoekse ploeg werd Jurgen Warbout in de eerste helft de matchwinner doordat de spits de enige treffer van de wedstrijd scoorde. HVC'10 begroette de eerste overwinning na twee nederlagen en twee puntendelingen. HVC'10 staat zesde op de ranglijst.

Tweede klasse C

De derby tussen MVV'27 en CDL is gewonnen door de Maaslandse thuisploeg. Mede-koploper VDL morste dus drie dure punten na de 2-1 nederlaag, maar zag RCL een punt uitlopen. De ploeg uit Leiderdorp kwam op eigen veld een 2-2 eindstand overeen met Lyra. MVV'27 staat na de knappe overwinning op een negende plaats. VDL is terug te vinden op plaats twee. Lyra staat vijfde.

Westlandia kwam in de degradatiewedstrijd tegen Die Haghe niet verder dan een 0-0 eindstand. Hekkensluiter Die Haghe kwam weer op gelijke hoogte met sportclub Monster, dat met 2-0 verloor van middenmotor Vitesse Delft. Westlandia staat op een elfde plaats.

Derde klasse B

KMD is verder uitgelopen op de concurrentie. De Wateringse ploeg won zelf met 1-0 van Ariston'80 en zag de nummers twee en drie punten verspelen. DUNO en Houtwijk speelden zelfs tegen elkaar en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. KMD heeft tien punten voorsprong op nummer twee DUNO.

Naaldwijk is bezig aan een ijzersterke reeks en wist voor de vijfde keer in zes wedstrijden drie punten aan het totaal toe te voegen. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 1-0 van Semper Altius. Naaldwijk staat vijfde.

Quintus is aan een negatieve reeks bezig. De Heulse ploeg verloor voor de zevende keer op rij en gaat richting p/d-plaatsen. Aan de Leeuwerik bleek Berkel, dat onder Quintus stond met 4-2 te sterk. Quintus staat op een tiende plaats.

Honselersdijk pakte na acht wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer een driepunter. De Honselse ploeg won met 3-2 bij DSVP en behaalde pas de tweede seizoensoverwinning. Honselersdijk staat elfde.

Vierde klasse B

De streekderby tussen Maasdijk en MSV'71 is met groot verschil gewonnen door Maasdijk. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg met maar liefst 6-1. Maasdijk is terug te vinden op een derde plaats met twee punten achterstand op de twee koplopers. MSV'71 staat op een zevende plaats.

Verburch is mede-koploper geworden. De Poeldijkse ploeg won met 7-1 bij HDV en kwam door de overwinning op gelijke hoogte met Te Werve.