Archief

Zaalkorfbal: eerste winst ODO

Eerste klasse E

De vreugde was groot bij ODO. De Maaslandse formatie wist bij de nummer twee van de ranglijst Vriendenschaar de overwinning te pakken. Voor ODO was het na vier nederlagen de eerste tweepunter van het zaalseizoen. In sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam speelde ODO een zeer goede wedstrijd en verliet met een 15-11 overwinning de speelvloer.

Streekgenoot Valto behaalde de derde overwinning. In sporthal Vreeloo won de Lierse ploeg verrassend van de ongeslagen koploper KCR. Valto won met 20-17 en heeft net als Vriendenschaar en Tilburg zes punten en dat is één punt minder dan koploper KCR.

Tweede klasse G

Dijkvogels heeft niet weten te stunten bij koploper Achilles. In sporthal Ockenburgh in Den Haag wist Achilles met 18-15 te winnen van Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg blijft gedeeld zesde met Vriendenschaar en blijft in de gevarenzone.

ONDO leverde Dijkvogels een goede dienst door Vriendenschaar te verslaan. De ruststand in de Westlandhal was 7-6 in het voordeel van ONDO. De 's-Gravenzandse ploeg won met 18-12 en behaalde hiermee de eerste thuisoverwinning. ONDO blijft derde staan met drie punten achterstand op de koploper.

Tweede klasse H

CKC Maasluis heeft ook de vijfde wedstrijd van het zaalseizoen in winst omgezet en blijft koploper. In de Olympia sporthal versloeg de thuisploeg Animo. Na een gelijk opgaande beginfase (4-4) nam CKC Maassluis langzaam afstand van Animo. De ruststand was 11-6. Het maximaal verschil in de tweede helft was zes treffers (12-6). Animo kwam terug tot op één treffer, maar CKC Maassluis behield toch de voorsprong, klaarde het karwei in de slotfase en won uiteindelijk met 22-19.