Archief

Winkeldievegges gegrepen na achtervolging

Een beveiliger van het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen en de politie hebben donderdag rond het middaguur drie dievegges aangehouden. Dat ging onder meer gepaard met een achtervolging tot op de Anjerlaan.

De beveiliging van het winkelcentrum kreeg de vrouwen in beeld, toen zij met gebruik van geprepareerde tassen aan het stelen waren in een kledingzaak. Zij werden naar buiten gevolgd, waar de buit werd opgeborgen in een personenwagen die op Patijnenburg geparkeerd stond.

Vervolgens keerden de vrouwen terug naar het winkelcentrum voor een 'nieuwe ronde'. Een beveiliger hield een van de vrouwen aan, toen zij alleen was. Terwijl hij de politie alarmeerde, slaagde die vrouw er in de andere twee via haar telefoon te waarschuwen.

Die twee sloegen op de vlucht en dumpten de nieuwe gestolen spullen bij een pizzawinkel aan de 's-Gravenzandseweg, waarna ze uiteindelijk door de politie konden worden aangehouden op de Anjerlaan.

Alle drie vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau. Tevens is hun auto in beslag genomen. De buit had een waarde van naar schatting 1.500 tot 2.000 euro.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen