Archief

'Peuters Midden-Delfland naar reguliere kinderopvang'

De peuteropvang in Midden-Delfland wordt vanaf het nieuwe jaar waarschijnlijk ondergebracht bij de aanbieders van reguliere kinderopvang. Dat valt te lezen in een notitie van het college van B en W, die dinsdag behandeld wordt in een commissievergadering.

Door een subsidiestop, houdt de stichting Peuterspeelzalen Midden-Delfland per 1 januari a.s. op te bestaan. Dit was de enige aanbieder van peuteropvang in de gemeente. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe manier om kinderen van 2 tot 4 jaar onder te brengen.

In de nieuwe regeling bepalen ouders zelf bij welke kinderopvangorganisatie in de gemeente zij hun peuter onderbrengen. In Midden-Delfland zijn er nu zes actief, maar
op dit moment is nog niet duidelijk welke kinderopvangorganisaties ook peuteropvang kunnen en willen gaan aanbieden. Hierover wordt later overlegd.

De subsidie zal voortaan worden verleend op grond van zogenoemde 'vraagfinanciering'. De gemeente financiert dan geen hele organisatie, maar betaalt voor de daadwerkelijk door peuters bezette plaatsen.