Archief

Gemeenten: 17 procent minder voor zorg

De instellingen die zorg aanbieden in Westland en Midden-Delfland, krijgen daarvoor gemiddeld 17 procent minder betaald. Dit laat een woordvoerder van de gemeente Westland weten aan WOS Media. Donderdag sloten beide gemeenten samen met Delft en Rijswijk zorgcontracten af voor het jaar 2015. Het gaat om individuele begeleiding, groepsbegeleiding en kortdurend verblijf voor mensen boven de 18 jaar.

Cliënten houden volgend jaar hun recht op zorg volgens hun indicatie bij hun huidige aanbieder. Maar het nieuwe zorgcontract kan ertoe leiden dat de instelling de geleverde zorg anders moet organiseren. Volgens de gemeente zal dit tijdig door de zorgaanbieder worden gecommuniceerd. Via een nog op te zetten klanttevredenheidsonderzoek houdt de gemeente Westland in de gaten of de geleverde zorg voldoende blijft.



Ook de dagbesteding valt onder de nieuwe contracten. Westland laat weten dat er geen indicaties zijn, dat de doorgevoerde korting gevolgen heeft voor het aantal locaties in de gemeente waar dagbesteding wordt aangeboden. Wat de thuiszorg betreft verandert er volgend jaar niets. Westland heeft daarvoor extra geld beschikbaar gesteld, zodat de korting vanuit het rijk in 2015 nog niet doorberekend wordt.