Archief

Bewoners Scheepvaartstraat stoten weer hun neus

Er komt geen stop op de nieuwbouw in de 1e Scheepvaartstraat in Hoek van Holland. De rechtbank in Rotterdam heeft bepaald dat er geen aanleiding is voor een voorlopige voorziening. Daar was door omwonenden om gevraagd in afwachting van de behandeling van het beroep tegen de afwijzing door de gemeente van het bezwaar tegen de bouwvergunning.



In de 1e Scheepvaartstraat moeten zes nieuwe woningen komen. Omwonenden zijn het niet eens met de plannen en kregen in eerste instantie bij de Raad van State gelijk. Die vernietigde het deel van het bestemmingsplan dat gaat over de betreffende locatie. Daarom besloot de gemeente het bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning te toetsen aan de Bouwverordening. Op basis daarvan werd het bezwaar ongegrond verklaard.



Volgens de voorzieningenrechter is niet gesteld dat het bouwplan niet aan de Bouwverordening voldoet. Weliswaar stellen de omwonenden dat er door de nieuwe huizen licht wordt weggenomen, maar volgens de rechtbank geeft de uitkomst van het onderzoek daarnaar geen aanleiding voor een voorlopige voorziening. Ook deelt de rechtbank de opvatting van de omwonenden niet, dat de nieuwe huizen niet passen in het historisch straatbeeld en dat er te weinig parkeerplaatsen komen.