Archief

Hoekse speeltuin blijft open

De speeltuin aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland blijft open. In 2013 ontstond commotie, omdat de gemeente Rotterdam de subsidiekraan dichtdraaide. De vereniging moest gerund gaan worden door vrijwilligers en de toekomst werd somber ingezien. Inmiddels heeft het bestuur voldoende middelen gevonden om te blijven draaien.



De voormalige beheerder heeft het veld moeten ruimen. Maar het bestuur heeft sponsors gevonden en is gedwongen commerciëler gaan denken. De opbrengsten uit de horeca zijn hoger. Van deze zaken, plus de verkoop van abonnementen, worden onder meer twee betaalde parttime krachten betaald. Samen met een groep vrijwilligers houden zij toezicht.



Er zijn dit jaar verschillende investeringen gedaan van de 10.000 euro die de toenmalige deelraad nog wist vrij te maken. Door aangeschafte zonnepanelen is de speeltuin wat energie betreft volledig zelfvoorzienend. Daarnaast is het keukentje vernieuwd en zijn er bankjes gekocht.



De speeltuin zoekt nog naar manieren waarop ze nog meer vrijwilligers aan kan trekken. Gedacht wordt aan samenwerkingen met andere verenigingen in de badplaats. Wie de speeltuin wil bezoeken, moet nog even geduld hebben. Deze week is hij gesloten voor de 'winterstop' en in april volgend jaar gaat de poort weer open.