Archief

Examenklas Dalton Mavo uit 1996 in De Reünie

Komende zondagavond draait het in het KRO-televisieprogramma De Reünie om een voormalige klas van de Dalton Mavo in Naaldwijk. Het gaat om de Examenklas 4 Mavo uit 1996.

Het wordt een opmerkelijke uitzending, mede door het bijzondere leven van klasgenoot Laurens. Na zijn middelbare school wordt de Lierenaar politieman, maar een paar jaar later sluit hij zich aan bij de militante milieuorganisatie Sea Shepherd en voert actie voor het dierenwelzijn, soms illegaal.

Nu zet Laurens zich in voor het welzijn van de neushoorn. Dat doet hij door drones te laten vliegen boven wildparken om zo neushoorn-stropers te kunnen betrappen. Als het camerateam van De Reünie met hem meegaat, loopt het vreselijk uit de hand: er ontstaat een vuurgevecht waarbij zelfs een dode valt.

Verder het verhaal van de twee boezemvrienden Christiaan en Yvo. Tijdens hun schooltijd halen ze het liefst kattenkwaad uit. Mét hun vriend Justin. Ze worden vrienden voor het leven, tot Justin in 2000 bij een auto-ongeval om het leven komt. Rob Kamphues gaat met de twee vrienden terug naar hun voormalige stamkroeg.

En wat is er terechtgekomen van de altijd vermoeide Daniëlle? Ze ontdekte pas recentelijk waarom ze altijd zo moe was op school: ze blijkt hooggevoelig te zijn. Aan Rob vertelt Daniëlle over haar moeizame zoektocht om dat te ontdekken. Maar ze laat hem ook de voordelen zien: ze kan namelijk Robs karakter bepalen door zijn tenen te lezen. Ze demonstreert het live in de klas.

De uitzending is zondagavond 2 november a.s. om 20.20 uur op NPO 1.

Categorieen:
De Lier Naaldwijk Algemeen