Archief

Ook OGP laat vrije keus bij zondagopenstelling

Ook OGP-gemeenteraadsleden mogen zelf beslissen over de zondagopenstelling. De fractie volgt daarmee coalitiepartner CDA. Binnen beide fracties lopen de meningen uiteen. Vermoedelijk zal dinsdagavond een meerderheid in de raad stemmen voor een vrije keuze voor de winkeliers. De coalitie wil na een jaar wel een evaluatie.



In een raadscommissie was twee weken terug een flinke discussie over de zondagopenstelling. Het CDA koos er aanvankelijk voor om niets te veranderen, OGP wilde zich nog niet uitlaten en de oppositie was voor een vrije keuze voor de winkeliers. Toen OGP later koos voor de mogelijkheid tot twaalf zondagopenstellingen per jaar, werd het CDA voor het blok gezet.



Het CDA doorbrak de impasse door de fractieleden vrij te laten in hun keuze. Fractievoorzitter Van der Vaart gaf te kennen te kiezen voor de optie de winkeliers zelf te laten beslissen. Daarmee zou deze optie een meerderheid van de stemmen krijgen. OGP ging vervolgens opnieuw in beraad.



OGP-raadslid Jakob G. Jongsma maandag: "We hebben geprobeerd om aan alle opvattingen recht te doen. Maar ook binnen onze fractie leven verschillende ideeën. Wij merkten dat de grote winkels open willen, de kleine niet. Daarom moeten we na een jaar kijken wat de effecten zijn."

Categorieen:
Algemeen