Archief

'Hoe staat het met het gemeentehuis?'

De fractie van Westland Verstandig wil weten wat nu eigenlijk de stand van zaken is rond het nieuwe Westlandse gemeentehuis. De fractie meent uit de sloop van een deel van de oude Naaldhorst te moeten afleiden, dat er al grond is gekocht om de ontsluiting van een van de twee locaties mogelijk te maken. Daarvan is de raad volgens WV tegen de afspraken in niet op de hoogte gesteld.

De fractie wil bovendien weten hoe het staat met de afkoop van woningbouwcorporatie Vestia. Die zou op de voor het gemeentehuis bedoelde grond aan de Tiendweg woningen bouwen en voor het schrappen van die plannen gecompenseerd moeten worden.

In januari dit jaar werd na veel getouwtrek in de gemeenteraad eindelijk een aanbesteding gestart voor een publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan (Rabolocatie) en een kantoor aan de Tiendweg (ISW-locatie). In maart werden drie consortia uitgekozen die de plannen gaan uitwerken. Begin volgend jaar zal een keuze worden gemaakt.

Westland Verstandig wil weten hoeveel de gemeente betaalt voor de grondaankoop en de afkoop van Vestia. Bovendien vraagt de fractie zich af of de gemeente alleen voor die kosten opdraait of dat de bouwcorsortia ermee rekening houden.

Categorieen:
Westland Algemeen