Archief

Zaterdagvoetbal: KMD wint eerste periode

Topklasse

Het lukt Excelsior Maassluis maar niet om de tweede broodnodige overwinning te pakken. Aan de Lavendelstraat bleek Rijnsburgse Boys met 2-0 te sterk voor de tricolores. Voor Excelsior Maassluis was het de vierde nederlaag op rij en de achtste van het seizoen. De tricolores blijven hekkensluiter.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande kon in een belangrijk duel tegen XerxesDZB geen aanspraak maken op de overwinning. De Rotterdamse thuisploeg won met 4-0 en vergrootte hun voorsprong op de fusieclub van twee naar vijf punten. FC 's-Gravenzande staat op een voorlaatste plaats.

Eerste klasse B

HVC'10 behaalde een belangrijke overwinning op mede-middenmotor HBOK. De Hoekse fusieploeg wist na twee nederlagen op rij zelf flink uit te halen tegen de bezoekers uit Amsterdam. Aan de Rondgang werd het maar liefst 6-0. HVC'10 staat nu op een zesde plaats.

Tweede klasse C

In de top van deze klasse blijft het stuivertje wisselen om de koppositie. CWO raakte na een 4-2 nederlaag tegen VDL de eerste plaats kwijt. De ploeg uit Maassluis kwam daardoor op een vierde plaats te recht met een punt achterstand op drie koplopers.

Lyra won op sportpark De Zweth met 2-0 van promovendus Westlandia. De Lierse ploeg won voor de vierde keer deze competitie en staat op doelsaldo op de eerste plaats. Westlandia zit in een zware dip, want zes competitiewedstrijd op rij kon de ploeg niet winnend afsluiten. De Naaldwijkers staan negende.

Sportclub Monster kon het op eigen sportpark niet bolwerken tegen BVCB. De fusieclub incasseerde de derde nederlaag van het seizoen en wacht na zeven wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Sportclub Monster staat twaalfde.

MVV'27 zit eveneens in een zware crisis. De Maaslandse formatie verloor voor de vierde keer op rij en staan na de 1-0 nederlaag tegen Vitesse Deft op een elfde plaats.

Derde klasse B

KMD is de eerste streekploeg die een prijs in de wacht wist te slepen. In de burenruzie tegen Quintus stelde Klein Maar Dapper de winst van de eerste periode veilig. In Kwintsheul won KMD met maar liefst 5-2 van Quintus. KMD heeft na zeven competitieronde al een voorsprong van zeven punten op nummer twee Houtwijk. Quintus staat zesde.

Naaldwijk behaalde een belangrijke overwinning in de onderste regionen van de ranglijst. Op sportpark De Hoge Bomen was de thuisploeg met 4-2 te sterk voor Duindorp. Naaldwijk stijgt naar een tiende plaats.

Voor Honselersdijk blijft het moeilijk om een winstpartij te pakken. Voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer dit seizoen eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Op sportpark De Strijphorst eindigde het treffen tussen de thuisploeg en GDA in 2-2. Honselersdijk staat negende.

Vierde klasse B

MSV'71 leed de derde nederlaag op rij. In Maassluis nam Te Werve drie punten mee naar Rijswijk. De koploper won met 4-0. MSV'71 staat achtste.

Maasdijk blijft in het spoor van de koploper. De uitwedstrijd tegen HPSV werd winnend afgesloten. In Den Haag won Maasdijk met 3-0 en staat tweede met drie punten achterstand op Te Werve. Maasdijk heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Verburch volgt de koploper op zes punten en staat derde. De Poeldijkers wonnen aan de Arckelweg met maar liefst 7-0 van Hercules.