Zaalhandbal heren: winst DIOS; verlies Quintus

Koorneef/Quintus heeft de thuiswedstrijd tegen TTL Red-Rag Tachos niet in winst weten om te zetten. In Kwintsheul ging de eerste helft gelijk op. Quintus had na de eerste 30 minuten terecht een 17-16 voorsprong. Na de pauze nam de thuisploeg het voortouw en hield van 19-18 tot 25-23 steeds een voorsprong. Tachos zat op het vinkentouw en sloeg in de slotfase hard toe. De bezoekers uit Waalwijk kwamen langszij (25-25) en namen het initiatief. Bij een 25-26 achterstand probeerde coach Rene Zwinkels zijn ploeg voor de laatste zes minuten op scherp te zetten. Dit lukte niet. De thuisploeg gaf na de time-out enkele doelpunten eenvoudig weg en dat leverde een comfortabele voorsprong op voor Tachos (29-26). De opgelopen achterstand kon Quintus in de laatste minuten niet meer repareren. Tachos won ietwat geflatteerd met 32-27.

Na zeven wedstrijden in de competitie zijn zes ploegen aan elkaar gewaagd. Deze ploegen strijden om drie plaatsen in de kampioenspoule, want koploper Hurry Up zal zich hiervoor sowieso makkelijk plaatsen. Quintus zal toch alle zeilen bij moeten gaan zetten om dit doel te gaan halen.

DIOS heeft aan de uitwedstrijd tegen AHV Achilles twee kostbare punten overgehouden en heroverde tevens de koppositie. Voor de ploeg uit Den Hoorn was het een lastige wedstrijd tegen de nummer elf van de ranglijst. In sporthal Mheenpark in Apeldoorn was het geboden spel niet goed van beide ploegen. DIOS leidde halverwege de wedstrijd met 10-7, maar zag in het tweede bedrijf de thuisploeg dichterbij komen. In de slotfase ging het duel gelijk op. Bij een 16-16 stand in de laatste seconde schoot Frank Koole zijn ploeg vanaf de strafworpstip naar een 17-16 overwinning. Koole werd topscorer met zeven treffers.