Zaalhandbal dames: eerste punt Verburch

Virto/Quintus heeft ook de derde wedstrijd in acht dagen in winst omgezet. Na overwinningen op Handbal Venlo en E&O moest Hellas er in de streekderby aan geloven. In Kwintsheul wist Quintus de derde plaats op de ranglijst vast te houden na de verdiende 30-27 overwinning.

Beide teams speelden een hoog tempo, waardoor het vaak ook mis ging. De sportieve spanning was gedurende het duel aanwezig. In eigen hal was Quintus de baas en leidde halverwege de eerste helft met 9-6. Bij rust was de marge iets verkleind, maar leidde Quintus wel met 16-14.

In de tweede helft ontspon zich een spannend vervolg. Hellas kwam langzaam dichterbij en leidde na ruim 44 minuten met 22-21. Binnen twee minuten had de Heulse ploeg dit al weer rechtgezet en nam het met 23-22 de leiding. In de laatste tien minuten maakte Quintus aan alle onzekerheid een eind en met nog ruim vijf minuten te spelen was de voorsprong 29-25. Uiteindelijk werd met de 30-27 overwinning de ongeslagen status n thuisduels gehandhaafd.

Het lijkt er op dat de WPK/Westlandia weer een stijgende lijn heeft. De hekkensluiter ontving in sporthal De Pijl subtopper PSV. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin de ruststand 15-15 was. Na de pauze profiteerde PSV van een kleine dip in het spel van de thuisploeg en legde daarmee de basis voor de 29-27overwinning. Westlandia blijft door de zesde nederlaag uit acht wedstrijden nog steeds wachten op de eerste overwinning. Volgende week zou het moeten gebeuren voor de Naaldwijkse ploeg, want dan gaat het op bezoek bij Nieuwegein dat evenveel punten heeft.

De reserves van Virto/Quintus hebben de leiding genomen in de eerste divisie. Zelf won het van United Breda en zag het mede-koploper Borhave kopje ondergaan tegen BEVO. In sporthal Haagse Beemden in Breda eindigde het duel in een spannende slotfase waarin de Heulse ploeg het hoofd koel hield. Quintus vertrok met een 28-27 overwinning richting het Westland. De Heulse ploeg heeft nu twee punten voorsprong op Borhave en Kwiek.

Verburch heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan het thuisduel tegen Foreholte. In de Jan van der Valkhal wist Verburch in de laatste minuut de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Met een 26-26 puntendeling behaalde Verburch het eerste punt in de competitie. Het was een lastige wedstrijd voor Verburch. Constant liep de ploeg achter de tegenstander aan. Foreholte leidde halverwege de wedstrijd met 13-11. Verburch keek soms tegen een achterstand aan van 4 doelpunten, maar wist door vechtlust en het niet opgeven steeds terug te komen en dwong uiteindelijk een gelijkspel af. Kirsten Zuijderwijk scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker.

Voor de tweede achtereenvolgende keer verloren de reserves van WPK/Westlandia een uitduel. In sporthal De Omganck in Wouw bleek Heerle te sterk. De Naaldwijske loeg speelde in de eerste helft te zenuwachtig en slordig. Dit leverde een 12-7 achterstand bij rust op. Na de pauze speelde Westlandia met meer pit en de dekking deed het beter, maar Heerle wist de voorsprong toch uit te breiden. Heerle won met 22-16. Bij Westlandia debuteerden A-junioren Michelle Dortweg en Mandy Zwinkels.

Schipluiden blijft als promovendus goed presteren. Voor de derde keer op rij bleef de ploeg uit Midden-Delfland ongeslagen. De kampioen van vorig jaar, Goodflooring/HMC uit Raamsdonksveer, werd in de Post-Kogekohal verslagen. Schipluiden en HMC speelde geen goede wedstrijd. De thuisploeg leidde halverwege met 13-9 en won uiteindelijk met 25-21. Schipluiden blijft (mede-)koploper.