Archief

Zorgen over dagbesteding ouderen

De Westlandse CDA-fractie wil van het college van B en W weten of er bezuinigd gaat worden op de dagbesteding voor ouderen in Westland. Aanleiding voor de vragen is een documentaire van het tv-programma Zembla, die donderdagavond werd uitgezonden.

Door de veranderingen en de bezuinigingen in de zorg worden niet alleen verzorgingshuizen gesloten, maar vallen ook veel aanvullende zorgdiensten weg. In de documentaire werden daar voorbeelden van gegeven. Het CDA wil nu weten of de dagbesteding in het Westland ook wordt getroffen en of de bestaande ontmoetingscentra beschikbaar en toegankelijk blijven.

Zembla liet ook zien dat mantelzorgers, zelf vaak op hoge leeftijd zorgend voor een partner of andere leeftijdsgenoot, door de bezuinigingen te zwaar worden belast. Het CDA wil weten hoe de gemeente zich voorbereid op het geven van extra steun voor de mantelzorgers.

Vanaf 1 januari volgend jaar krijgen gemeenten er van het Rijk taken bij, onder meer op het gebied van zorg. Tegelijkertijd krijgen ze een kleiner budget om deze taken uit te voeren. Halverwege november moet bekend zijn of Westland extra geld krijgt om mantelzorgers te ondersteunen. Overigens heeft het college al laten weten dat 2015 een overgangsjaar wordt, waarin de huidige zorg wordt gecontinueerd.

Categorieen:
Westland Algemeen