Archief

Winkels Midden-Delfland toch open op zondag

Naar alle waarschijnlijkheid gaan de winkels in Midden-Delfland toch op zondag open. Dit blijkt uit een interview met CDA-fractievoorzitter Kees van der Vaart vrijdagmorgen op WOS Radio. Hij breekt de ontstane impasse in de gemeenteraad open door te kiezen voor de optie de winkeliers zelf te laten beslissen.

Donderdagavond vergaderde de CDA-fractie over de winkelopenstelling. De CDA-fractie wilde aanvankelijk de huidige situatie handhaven: niet open op zondag. Coalitiepartner OGP had het CDA echter voor het blok gezet door te kiezen voor twaalf koopzondagen. Het CDA heeft nu besloten de fractieleden een vrije keus te laten.

Omdat de oppositie, Mijn Partij, VVD en PvdA, wil dat winkeliers altijd zelf mogen kiezen of ze open gaan, is er met de stem van Van der Vaart hier een meerderheid voor. Wel wil de CDA'er een evaluatie na een jaar.

Van der Vaart: "De enige manier om er achter te komen of het werkt, is het een jaar te proberen. Daarna moet er een evaluatie komen, om te zien wat de effecten zijn voor kleine ondernemers en de zongsdagsrust."