Archief

OGP in beraad over zondagopenstelling

De Midden-Delflandse fractie OGP gaat opnieuw in beraad over de zondagopenstelling. Eigenlijk wilde de fractie kiezen voor twaalf koopzondagen, maar nu er plots een meerderheid ophanden is die de keuze aan de winkeliers wil laten, neemt ze dat standpunt in heroverweging.

OGP had coalitiepartner CDA met de 12 koopzondagen deze week voor het blok gezet. Het CDA leek immers aan te sturen op handhaven van de huidige situatie: niet open op zondag. Donderdagavond besloten de christendemocraten de fractieleden een vrije keus te laten. Fractievoorzitter Van der Vaart heeft al aangegeven vóór de mogelijkheid tot een jaarrond zondagopenstelling te stemmen.



"Het is een dilemma voor onze fractie", zegt OGP-raadslid Jaap Jongsma namens zijn fractie vrijdag. "We hebben te maken met dezelfde gevoeligheden als het CDA. Het is mogelijk dat we straks net als die fractie kiezen onze leden de vrije keus te laten."



De stemmen van oppositiepartijen Mijn Partij, VVD en PvdA en die van Van der Vaart zorgen samen voor een meerderheid voor een jaarrond zondagopenstelling. Wel wil de CDA'er een evaluatie na een jaar.